Zaklampen bij kamperen

Zaklamp voor bij het kamperen

Als je gaat kamperen, heb je heel wat spullen nodig. Zonder een tent en goede rugzak zal je niet ver komen. Ook heb je goede schoenen en andere kleding nodig. Daarnaast moet je – om goed voorbereid op weg te gaan – ook een goed luchtbed kopen. Maar wat veel mensen vergeten als ze gaan kamperen, is een goede zaklamp. Een zaklamp is jouw ideale hulpmiddel in het donker, ongeacht waar je precies kampeert. Lees hier meer over een goede zaklamp voor bij het kamperen!

Wat voor zaklamp heb ik nodig bij het kamperen?

Dat hangt er erg van af wat je precies onder ‘kamperen’ verstaat. Sommige mensen gaan met hun caravan of tenten naar de camping, andere trekken er zelf op uit en slapen onder de sterren. Deze situaties vragen om verschillende soorten zaklampen, zoals je wel kunt bedenken. Er zijn niet bepaalde zaklampen die je per se moet gebruiken; veel soorten zijn redelijk identiek. Let wel op dat je niet een te kleine zaklamp koopt met batterijen die na een uur al leeg zijn.

Voor de echte kampeerders die zelf de wildernis in trekken is een opwindbare zaklamp erg handig. Bij deze zaklamp weet je namelijk zeker dat hij nooit leeg kan gaan, omdat je hem ook kunt opwinden. Sommige opwindbare zaklampen kun je ook gewoon aan- en uitklikken, zodat je niet de hele nacht aan die lamp staat te draaien. Je kunt de zaklamp wel opwinden om de batterij op te laden, of wanneer de lamp echt helemaal leeg is en je wel licht nodig hebt.

Ook is het verstandig om niet een al te grote zaklamp mee te nemen als je gaat wildkamperen. Die dingen zijn namelijk erg zwaar en onhandig mee te nemen. Je wilt zo min mogelijk gewicht bij je hebben, en het liefst al je spullen in één tas mee kunnen nemen. Dan moet je geen gigantische lamp meenemen!

Zaklamp voor op de camping

Voor op de camping maakt het vrij weinig uit welke zaklamp je precies koopt. Bijna elke lamp is dan wel geschikt. Je kunt gewoon een simpele zaklamp voor in de hand kopen, die werkt op batterijen en heeft een aan- en uitknop. Wat ook handig kan zijn is een lantaarn. We bedoelen hier letterlijk een lantaarn, maar dan natuurlijk met elektrisch licht. Deze kun je bijvoorbeeld buiten of binnen de tent hangen als een gewone lamp.

De zaklamp heb je op de camping waarschijnlijk vooral nodig als je naar de wc gaat, of een nachtelijke tocht maakt. Daarom willen we vooral ook aangeven om niet zo moeilijk te doen bij het kopen van een zaklamp. Kies voor de lamp die het best bij jou past; of dat nu een kleine, handzame lamp is of juist een grote, zeer sterke zaklamp. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je even een klein licht bij je hebt. Vergeet bovendien niet om batterijen mee te nemen als je gaat kamperen! Je wilt niet dat je zaklamp opeens leeg is als je een nachtwandeling door het bos maakt.