Survivals, heerlijk buiten leven

SurvivalBent u ook zo graag buiten en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn de survivals een goede optie. Maar wat doet u buiten zonder radio-ontvangst? Is het voor u dan wel mogelijk om de hele dag door te komen zonder alle muziek die u de hele dag hoort? Natuurlijk wel toch? Lekker in de natuur, hutten bouwen, eten verzamelen en een kampvuur maken. Er is niks zo heerlijk dan buiten zijn en overdag genieten van de survivals. Maar wat doet u dan precies? De banen uitzetten of zelf een parcours lopen en hopen dat u de eindstreep haalt? Als u ook aan een survival deel wilt nemen is het belangrijk dat er aan een aantal aspecten wordt gedacht. Om te beginnen gaat het over de locatie. Als u een paar dagen op pad gaat, is het aan u om te overleven en daarbij moet u dus ook buiten slapen. Bij het vinden van een geschikte locatie gaat het er over dat u lage plekken moet vermijden. Anders kunnen er namelijk takken op uw verblijfplaats vallen en dat kunt u niet gebruiken. Maar wanneer het gaat over een dode boom die al is gevallen, dan kan dat wel een goede plaats zijn voor u om te overnachten.

Samen genieten van de survivals

Uitrusten is bij een survival van groot belang en daarom kunt u hier bij de bouw van uw onderkomen ook rekening mee houden. Het gaat er om dat er een sterke nok nodig is die minstens langer is dan u met uw arm boven uw hoofd reikt. Het is belangrijk om aan het einde van de nok een stomp, kei of een andere veilig punt te maken om op te rusten. Het andere einde rust dan op de grond. Daarbij moet het hoge eind van de nok ongeveer op heuphoogte zijn. Maar ook de isolatie is van groot belang u wilt het toch niet koud krijgen als u ergens gaat overnachten?Hiervoor kunt u het beste met uw voeten als een soort hark alles bij elkaar schrapen. Als u goede isolatie wilt dan moet u materiaal hebben dat lucht kan opsluiten. Het droge materiaal is het meest ideaal. U kunt dus bladeren en gras bij elkaar schrapen. Het beste kunt u voor een 30 cm dikke laag kiezen, zodat het niet binnen kan regenen.

Wat maakt de survival zo leuk?

De uitdaging maakt de survival erg leuk en het is iedere keer weer anders. U heeft geen idee wat voor weer u tegen gaat komen of dat het allemaal gaat lukken met de tocht. Hoe minder u mee gaat nemen, hoe meer u onderweg moet kunnen overleven. Daarom is het een goede uitdaging om daar nu zelf wat mee te doen. U kunt nu een paar dagen vrij nemen en er op uit trekken met alleen de hoognodige spullen en dan kunt u bekijken of dat u zelf een slaapplaats kunt maken tijdens de survival. Als u een slaapzak wilt bestellen kunt u terecht bij Slaapzak kopen

Buiten zijn, wat heeft u nodig?

Als u wilt overleven tijdens de survival dan moet u er ook voor zorgen dat u voldoende vocht binnenkrijgt en kunt eten. Het zou daarom erg leerzaam zijn om te ontdekken welke planten u kunt eten. Er zijn namelijk speciale soorten die u gemakkelijk kunt vinden en waardoor u uzelf in leven kunt houden. Maar het belangrijkste tijdens de survival is dat u voldoende gaat drinken. Maar als er geen water in de buurt is wat dan? Gras is ook erg vochtig en daar kunt u dus ook vocht door binnen krijgen. U leert vanzelf creatief te zijn tijdens de survival een radio heeft u niet nodig!