Natuur op TV

Houdt u van de natuur? Kijkt u dan ook eens wat vaker naar de natuur op TV. Daardoor kunt u namelijk de natuur nog beter leren kennen. Er wordt u veel interessante informatie aangeboden over bijvoorbeeld dieren en planten, maar ook gewoon leuke weetjes. Deze kennis kunt u weer toepassen als u zelf de natuur in gaat. Ook kunt u uw kennis overbrengen op uw kinderen als u samen de natuur in gaat. De kinderen kunnen mee naar buiten, in de kinderwagen of zelf lopen, pas uw planning daar op aan. In de bossen wandelen met een kinderwagen als het veel geregend heeft zal geen pretje zijn, daarom kunt u dan beter via het verharde fietspad lopen. Als de kinderen zelf kunnen lopen kunt u nog meer ondernemen en wordt het vaak ook leuker. De kinderen ontdekken dingen in de natuur die u wellicht niet heeft gezien. Kinderen bekijken alles anders en ook vanaf een andere hoogte. Daarom is het goed om samen op ontdekking te gaan. U gaat alle tijd besteden aan uw kinderen en daar genieten zij ook van. Als zij op school iets geleerd hebben dan zullen zij daar ook in de natuur naar op zoek gaan en dan kunnen zij u daar trots over vertellen. Draai de rollen eens om. Stelt u ook vragen over de natuur aan uw kinderen? Zij zijn erg trots als zij uw vragen kunnen beantwoorden en u iets kunnen leren! Samen de natuur in alle rust bekijken en bewonderen geeft zoveel voldoening en ook kennis over de natuur in uw omgeving.

De natuur op TV of naar buiten?

Er zijn verschillende mogelijkheden, u kunt zelf de natuur in, maar misschien wilt u er ook wel vanuit binnen van genieten. Dan kunt u door de raam kijken of lekker de tv aanzetten en naar de natuur kijken. Er worden u namelijk steeds vaker tv programma’s aangeboden waar u van de natuur kunt genieten. Met de kinderen kunt u ook samen naar de natuur op TV kijken en dit is ook erg leerzaam. U kunt een programma kiezen waarin het in begrijpelijke taal wordt uitgelegd voor de kinderen, maar ze vinden het vaak ook al leuk als zij gewoon naar de beelden kunnen kijken. Ze zullen er een eigen verhaal van maken en hierdoor verwerken ze alle informatie die ze krijgen. Praat u er dan later ook nog over met de kinderen? Dit is goed om te doen, want hierdoor kunt u bekijken wat zij hebben onthouden. Op tv gaat u over de landsgrenzen heen en ziet u een totaal andere natuur dan dichtbij huis. En wat te denken van de prachtige opnames onder water!

Kennis op doen van de natuur op TV

Van jongs af aan leren de kinderen al veel over het buiten zijn en ook over de natuur. Teveel tv kijken is niet goed, maar de kinderen kunnen wel veel leren van de natuur op TV. Daarom kunt u nu de kinderen een kijkje laten nemen op de tv en dan samen praten over wat zij gezien hebben. Daardoor leren ze het nog beter in zich op te nemen. Ze leren over de dieren, de planten, de seizoenen en kinderen leren ook dat ze zuinig moeten zijn op de natuur. De natuur is voor jong en oud een interessant onderwerp en steeds anders. Als u iedere week naar een natuurgebied gaat merkt u ook op dat het er ieder seizoen anders uitziet. Maakt u maar eens foto’s en legt u deze maar eens naast elkaar. De natuur is nooit hetzelfde! Ook de natuur op TV kent veel kanten. Het ligt er maar net aan met welke doel het programma wordt gemaakt Kijken ze naar het leven van de dieren (wilde dieren, insecten enz.) of van de planten? Zijn de opnames onder water gemaakt? Laat uw gedachten gaan als u van de natuur op TV geniet, dit is een mooie mogelijkheid om even lekker tot rust te komen!